کارشناس برنامه شنوایی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، گفت،: هر سال از طرف سازمان بهداشت جهانی به مناسبت روز جهانی شنوایی شعاری در نظر گرفته می شود و شعار امسال این سازمان با عنوان" مراقب شنوایی خود باشید تا یک عمر لذت ببرید!"نامگذاری شده است
کارشناس برنامه شنوایی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، گفت،: هر سال از طرف سازمان بهداشت جهانی به مناسبت روز جهانی شنوایی شعاری در نظر گرفته می شود و شعار امسال این سازمان با عنوان" مراقب شنوایی خود باشید تا یک عمر لذت ببرید!"نامگذاری شده است.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، ساسان دارابی افزود: با توجه به گزارش سازمان بهداشت جهانی در سال 2018، حدود 466 میلیون نفر در سراسر جهان دچارکم شنوایی شده اند که 34 میلیون نفر از آنها کودک هستند.
وی با بیان اینکه آمارهای رسمی منتشر شده توسط این سازمان حکایت از رشد روز افزون کم شنوایی ناتوانکننده طی سالهای گذشته اشاره کرد: در پنج سال اخیر دارد که از 360 میلیون نفر در سال 2013 به 466 میلیون نفر طی سال 2017 رسیده است. آمار های مربوط از شیوع بالا (حدود 6تا5 درصد) مشکل کم شنوایی در کشور گزارش می دهد.
کارشناس برنامه شنوایی مرکز بهداشت استان، یادآور شد: عدم شناسایی و مداخله بموقع کم شنوایی، سالانه 750 میلیارد دلار در هزینههای مستقیم سلامت کشورها صدمه تحمیل میکند و باعث از دست دادن بهره وری در کشورها میشود. اختلال شنوایی، بار اقتصادی و اجتماعی سنگینی بر افراد، خانواده ها، جوامع و کشورها دارد.
وی اضافه کرد: در کودکان میتواند مهارتهای شناختی و گفتاری را به تاخیر انداخته و پیشرفت تحصیلی در مدرسه را به تعویق بیاندازد.
دارابی بیان کرد: در بالغین، اختلال شنوایی اغلب سبب ایجاد مشکلات در شغل یابی، کار و حفظ شغل می شود، هزینه های آموزش استثنایی و ازدست دادن فرصت کاری به علت اختلال شنوایی میتواند بار قابل توجهي بر اقتصاد ملی باشد.
کارشناس برنامه شنوایی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، یادآور شد:با توجه به اینکه نیمی از موارد کم شنوایی و ناشنواییها با اقدامات پیشگیرانه اولیه قابل پیشگیری هستند، و درصد بسیار زیادی از آنها از طریق تشخیص زودهنگام و مدیریت مناسب، قابل درمان (از طريق جراحی و استفاده از وسایلی همچون سمعک و کاشت حلزون) می باشند.
دارابی در پایان خاطرنشان کرد: اعلام نمود خطر آسیب شنوایی ناشی از اصوات تفریحی و استفاده ناایمن از وسایل صوتی شخصی را می توان با برنامه های آگاه سازی و ارتقاء سطح سواد سلامت و ترویج "شنیدن ایمن" کاهش داد.